Aktivnost "Biti isti, biti poseban"

Aktivnost "Biti isti, biti poseban"

Klub roditelja i nastavnika Geodetske tehničke škole, kao deo beogradskog kluba roditelja i nastavnika, realizuje sa školom "Bratstvo jedinstvo", Vrbas, aktivnost pod nazivom "Biti isti, biti poseban"Cilj planirane aktivnosti je razvoj interkulturalnosti, humanosti i empatije kao osnove za razvoj socijalne inkluzije. Planirano je da Geodetska tehnička škola bude domaćin završne manifestacije u aprilu, ali članove kluba roditelja i nastavnika ove škole je vanredno stanje omelo u planovima. Oni su zbog toga deo aktivnosti realizovali na drugačiji način.

Poslušajte učenicu trećeg razreda, Milu Ristić, koja je i pored vrednog učenja u ovim uslovima, snimila i predstavila pesmu iz filma.

Ove aktivnosti sprovode se u okviru projekta "IKO Klub – Prevazilaženje segregativnog multikulturalizma: roditelji i nastavnici ka interkulturalizmu" koji podržava Fondacija za otvoreno društvo.Projekat realizuje Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije (NARNS) u partnerstvu sa Centrom za obrazovne politike.