Obuka za pisanje i realizaciju projekata u oblasti obrazovanja za nastavnike i nastavnice u Kraljevu

Obuka za pisanje i realizaciju projekata u oblasti obrazovanja za nastavnike i nastavnice u Kraljevu

Danas je u osnovnoj školi „Čibukovački partizani” u Kraljevu održana obuka za pisanje i realizaciju projekata u oblasti obrazovanja. Ovu obuku je sproveo Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU), a u organizaciji Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije.

Predavači na ovoj obuci su Mira Trifiunović Paul i Saša Glamočak, saradnici SIPRU-a. Oni će tokom dvodnevnog rada predsaviti učesnicima obuke sve faze pripreme projekta, od mapiranja problema i sagledavanja uloge projektnog planiranja, definisanje vremenske dinamike, budzeta, preko planiranja projekata u odnosu na zahteve donatora, do upravljanja projektima, izveštavanja i konačne realizacije.

Obuka je deo inicijative „Izgradnja kapaciteta obrazovnih institucija u Republici Srbiji za pisanje projekata i korišćenje potencijalnih izvora finansiranja za unapredjenje kvaliteta, pravednosti i efikasnosti rada”, u okviru koje je SIPRU obučio 20 trenera.

Ovo je peta po redu obuka, čime će se broj obučenih nastavnika popeti na 150.

Takođe, u saradnji sa MPNTR, SIPRU je napravio „Vodič za škole, nastavnike i stručne saradnike: Kako do izvora finansiranjai resursima za škole, nastavnike i stručne saradnike”.

Zahvaljujemo se i Klubu roditelja i nastavnika iz Kraljeva koji je nesebično pomogao u organizaciji ove važne obuke.

Preuzmite materijale sa obuke (22 MB)