Zrenjaninski osnovci u poseti kompaniji Vega IT u Novom Sadu

Zrenjaninski osnovci u poseti kompaniji Vega IT u Novom Sadu

Školski klub roditelja i nastavnika OŠ "Petar Petrović Njegoš" (koji je deo Gradskog kluba roditelja i nastavnika Sinapsa Zrenjanin) je u okviru redovnih aktivnosti vezanih za obrazovnu tranziciju đaka iz osnovne u srednju školu, organizovao krajem decembra 2021. godine, posetu za grupu đaka osmog razreda osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” iz Zrenjanina, kompaniji “Vega IT” u Novom Sadu, kako bi đacima približi rad jedne IT kompanije i pruži dodatne informacije koje bi im mogle biti od značaja prilikom donošenja odluke o daljem školovanju.

Đaci su tokom posete obišli prostorije kompanije i direktno od zaposlenih čuli nešto više o tome kako izgleda dan jednog programera u kompaniji Vega IT, na kojim projektima radi i sa kojim izazovima se susreće. Takođe, zaposleni su se potrudili da gostima približe kompanijsku kulturu, kao i značaj obrazovanja i konstantnog učenja. Jedna od poruka tokom posete bila je da se trud i rad uvek isplate, te su predstavnici kompanije iskoristili priliku da pozovu đake da se priključe njihovoj kampanji “Počni već danas”. Kroz ovu kampanju kompanija Vega IT želi da pruži podršku mladim ljudima koji teže da postanu deo IT industrije i dodeli 9 četvorogodišnjih stipendija i školarina za srednje škole i fakultete.

Poseta, koja je deo redovnih aktivnosti Školskog kluba roditelja i nastavnika OŠ "Petar Petrović Njegoš" je završena uz neformalno druženje đaka sa zaposlenima, kada su gosti iskoristili priliku da postave dodatna pitanja i saznaju još po nešto o IT svetu. unije.