Konferencija o vršnjačkom nasilju u školama: „Bezbedne škole za sve”

Konferencija o vršnjačkom nasilju u školama: „Bezbedne škole za sve”

U okviru programa Pride Week 2016, održaće se Međunarodna konferencija o bullying-u u školama (vršnjačko nasilje) pod nazivom „Bezbedne škole za sve”. Konferencija će se održati 16. septembra 2016. godine u Envoy Conference Centru (Gospodar Jevremova 47) sa početkom u 9:30h

Konferencija će ugostiti istaknute goste iz sveta, regiona i Srbije – predstavnike domaćih i međunarodnih institucija, aktiviste i pravne eksperte koji će predstaviti iskustva drugih zemalja u borbi protiv maltretiranja i zlostavljanja mladih u školskom uzrastu. Fokus konferencije je na slučajevima zlostavljanja zbog različitih ličnih svojstava i na zakonodavnom okviru koji bi Srbija trebalo da usvoji radi efikasnije borbe protiv nasilja u školskom uzrastu. 

Predviđeno je da Konferenciju otvori Suzana Paunović, Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije. 

Svoje prisustvo na događaju su potvrdili su brojni gosti, a govornici koji će predstaviti svoja iskustva dolaze iz Švedske, Sjedinjenih Američkih Država, Portugala, Kanade, Crne Gore i Holandije. Od domaćih predstavnika, na konferenciji će govoriti i Marinika Tepić, predsedavajuća skupštinskog Odbora za evropske integracije. Njima će se pridružiti preko 60 aktivista iz regiona i sveta.