NARNS Utisci

NARNS Utisci

NARNS utisci: Šta motiviše roditelje, nastavnike i pedagoge da se priključe NARNS-u?

Šta je motivisalo Ivanu Branković, roditeljku, koja je zahvaljujući svom angažovanju postala i predsednica NARNS-a i Elviru Stefanović, pedagoginju i koordinatorku Gradskog kluba roditelja i nastavnika u Novom Sadu, da se priključe Nacionalnoj asocijaciji roditelja i nastavnika Srbije (NARNS) i daju svoj doprinos razvijanju roditeljsko-nastavničke saradnje, saznaćete ukoliko pogledate njihove kratke izjave i utiske u video klipu koji je pred vama.

NARNS utisci: Osnivanje NARNS-a i perspektiva lokalnih koordinatorki NARNS-a

Upoznajte dve žene, jednu iz Subotice, drugu iz Novog Pazara, na prvi pogled različite, a koje veže ista želja i motivacija za produbljivanjem saradnje prosvetnih radnika i samih roditelja radi stvaranja uslova gde će kvalitetno obrazovanje biti dostupno svoj deci, bez obzira u kom delu Srbije žive. One se zovu Milanka Dulić i Zilha Krlić. Milanka je roditeljka dvojice dečaka i lokalna koordinatorka Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije (NARNS) Subotice, a Zilha je učiteljica i lokalna koordinatorka NARNS-a u Novom Pazaru.

NARNS Utisci: Profesionalizacija NARNS-a i kampanja javnog zagovaranja

Pogledajte utiske jedne majke, jedne vaspitačice i jedne defektološkinje o tome kako one vide obrazovni sistem u Srbiji, gde vide prilike za poboljšanje i kako im je učestvovanje u kampanji NARNS javnog zagovaranja o potrebi uvođenja obrazovne tranzicije deteta iz predškolske ustanove u osnovnu školu pomoglo da ostvare svoje lične i profesionalne ciljeve. One su lokalne koordinatorke NARNS-a u svojim gradovima i zovu se: Suzana Skenderović (Subotica), Sanja Mirković (Čačak) i Senka Čiča (Zrenjanin).