U Kraljevu otpočeo "Dijalog promena"

U Kraljevu otpočeo "Dijalog promena"

Sastanak Gradskog kluba roditelja i nastavnika OŠ „Čibukovački partizani“ Kraljevo

Početak projekta „Od igre do knjige - doprinos uspešnoj tranziciji iz predškolske ustanove u osnovnu školu“ koji NARNS sprovodi u okviru „Dijaloga promena“ Beogradske otvorene škole, bila je sjajna prilika da se u Gradskom klubu roditelja i nastavnika OŠ „Čibukovački partizani“ u Kraljevu, kome su ove školske godine pristupili novi članovi i članice, roditelji i nastavnici, predstave ne samo ciljevi projekta, već i aktivnosti Kluba u narednom periodu.

Na sastanku koji je održan u biblioteci OŠ „Čibukovački partizani“ 14.10.2021. u 19 časova, usvojen je Akcioni plan za školsku godinu 2021/22, koji će biti po potrebi prilagođen aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, radi očuvanja zdravlja i bezbednosti svih onih koji će biti obuhvaćeni aktivnostima kluba.

„Roditeljima smo predstavili plan radionica u narednom periodu“ kaže Dragana Đoković Nikolić, novoizabrana predsednica NARNS-a i lokalna koordinatorka Gradskog kluba „Čibukovački partizani“ u istoimenoj školi. „U našoj školi, biće organizovane radionice na temu „Jake porodice“, gde planiramo da održimo ukupno tri radionice, „Pozitivno roditeljstvo“, takođe tri radionice za ukupno 60 roditelja, te dve radionice na temu „Rana pismenost“ za roditelje predškolaca. Roditelji su dali predlog da bi želeli radionice na temu zdrave ishrane, zbog porasta  broja gojazne dece“ prenosi utiske Dragana.

Tom prilikom koordinatorka kluba predstavila je prisutnima projekat „Od igre do knjige“, koji se sprovodi u okviru programa „Dijalog promena: podrška reformama kroz saradnju organizacija civilnog društva i javnih vlasti“, a podržava Delegacija Evropske unije u Srbiji, da je opšti cilj projekta unapređenje procesa tranzicije dece iz sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja u naredni ciklus osnovnog obrazovana, a da je specifični cilj projekta da se u saradnji sa Lokalnom samoupravom, Školskom upravom, predškolskom ustanovom i osnovnim školama u kraljevačkoj lokalnoj zajednici pilotira Protokol za tranziciju iz PU u OŠ, koji će omogućiti da se do kraja juna 2022. godine uspešno sprovede tranzicija dece predškolskog uzrasta u osnovne škole.

Sastanak je protekao u prijatnoj atmosferi uz uvažavanje mišljenja prisutnih, a sledeći sastanak je dogovoren za početak decembra meseca. Osim ovog sastanka, planiran je i sastanak sa predstavnicima predškolske ustanove, sa predstavnicima Lokalne samouprave, kao i u okviru Radne grupe koja se bavi javnim zagovaranjem u okviru projekta.

U diskusiju se možete uključiti preko društvenih mreža korišćenjem heštegova #OdIgreDoKnjige, #DijalogPromena i #NARNSobrazovanje. Projekat je podržan od strane Delegacije Evropske unije u Srbijii realizuje se u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog,Republičkim sekratarijatom za javne politikeCentrom za javne politike EU Univerziteta u BeograduOlof Palme Centromkao i sa Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske.

EUzaTebe_logoProjekat „Od igre do knjige - doprinos uspešnoj tranziciji iz predškolske ustanove u osnovnu školu“  se sprovodi u okviru projekta Beogradske otvorene škole „Dijalog promena“, uz finansijsku podršku Evropske unije. Sadržaj ove stranice nužno ne odražava stavove donatora ni Beogradske otvorene škole, i za njega je isključivo odgovoran NARNS.