Obeležen Dan Roma u školama širom Srbije

Obeležen Dan Roma u školama širom Srbije

NARNS gradski klubovi roditelja i nastavnika u kojima se sprovodi projekat „Integracija Roma u obrazovanju“ obeleželi su Dan Roma, 8. april, na različite načine, od prezentovanja romske kulture i tradicije kroz interaktivne izložbe, priredbe, prezentacije do akcija darivanja školskog pribora. Mališani su uživali i bili srećni i ponosni što su dobili priliku da svojim drugarima iz škole predstave svoju kulturu.

NARNS gradski klubovi roditelja i nastavnika uključeni u ovaj projekat su: Beograd, Zrenjanin, Kraljevo, Leskovac i Novi Pazar. Kroz rad klubova, NARNS koordinatori i koordinatorke pružaju podršku deci za napredovanje kroz obrazovanje, ali i osnažuju roditelje u podsticanju obrazovanja svoje dece i aktivnom uključivanju u proces obrazovanja i rad škole, a svaki od gradova ima drugačiji pristup i aktivnosti u zavisnosti od potreba porodica.

Fotografije sa obeležavanja Dana Roma, pogledajte u galeriji.

Projekat realizuje NARNS u saradnji sa DIMAK Srbija u okviru globalnog programa „Migracije za razvoj”(PME) koji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), a finansira nemačko Federalno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Program je deo šire inicijative “Povratak u nove šanse” nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Uključite se u kampanju korišćenjem heštegova: #ObrazovanjeZaSve i #NARNSobrazovanje.