Virtuelni naučni klub-Dan planete Zemlje

Virtuelni naučni klub-Dan planete Zemlje

Izolacija i ostajanje kod kuće ukoliko ste u mogućnosti je najbolja prevencija od koronavirusa. Ukoliko je cela porodica u izolaciji, ovo vreme može biti prožeto različitim zajedničkim aktivnostima koje su ujedno i opuštajuće. U to spada zajedničko kuvanje i spremanje poslastica, pospremanje kuće, gledanje filmova ili serija i čitanje knjiga.

Za porodice sa mlađom decom važno je vreme upotpuniti igrom tokom koje deca mogu učiti o samom virusu korona, kako se prenosi i kako se zaštiti. Svaka kriza predstavlja šansu za razvoj, a ovo je prilika da razmislimo o sebi, svojim potrebama, željama, te da samim tim bolje upoznamo sebe.

Centar za promociju nauke ima odlične sadržaje koji govore o tome kako da deca i roditelju korisno provedu vreme u izolaciji.

Zbog vanrednih mera usmerenih na sprečavanje širenja epidemije koronavirusa, odlučili su da program njihovog Naučnog kluba presele na internet. Određeni sadržaji kreirani su tako da deca sama mogu da ih koriste, a neki zahtevaju podršku odraslih. Kod svakog će biti naglašeno koju vrstu podrške je potrebno pružiti deci da bi mogla da učestvuju u predloženim aktivnostima.

Više o aktivnostima, temama i radionicama Centra za promociju nauke možete pogledati ovde.