Obuka za klubove Partnerski za obrazovanje

Uspešno završena obuka za klubove iz 10 gradova

U Beogradu je od 4. do 6. marta održana obuka za klubove roditelja i prosvetnih radnika u okviru projekta „Partnerski za obrazovanje”, koji zajednički sprovode Fondacija za otvoreno društvo i UNICEF, a u saradnji sa Udruženjem građana Srbija u pokretu.

Na obuci je prisustvovalo 10 petočlanih timova iz Beograda, Novog Sada, Subotice, Loznice, Požarevca, Čačka, Kraljeva, Niša, Leskovca i Novog Pazara.

Polaznici su imali prilike da pohađaju trening organizovanja zajednice po metodologiji profesora Maršala Ganca sa Harvardskog univerziteta, koji omogućava da se kroz aktivizam pokrenu promene koje su važne za lokalnu zajednicu.

Iz ovog rada proisteći će preporuke za dalje umrežavanje i partnerstvo ka osnivanju Nacionalne asocijacije nastavnika i roditelja.

Nastavnici i roditelji zajednički za obrazovanje za 5+

Projekat „Partnerski za obrazovanje” ima za cilj osnaživanje prosvetnih radnika i roditelja za promene u obrazovanju kroz razvijanje partnerstva i jačanje uticaja na školskom, opštinskom i nacionalnom nivou.

Osnovna ideja ove inicijative je promena paradigme – od opažanja škole i porodice kao paralelnih sistema, ka sistemima koji se međusobno prožimaju i podržavaju.

Preuzmite prezentaciju Roditelji i nastavnici – partneri u obrazovanju (pdf, 0,2 MB)Pomozite nam da zajedničkim snagama iniciramo promene u obrazovanju i rešavamo probleme.

REGISTRUJTE SE »

Registracija je besplatna i jednostavna. Postupak traje samo nekoliko sekundi.

Ona vam omogućava da učestvujete u diskusijama na forumu, pristupite materijalima i sadržajima koji su dostupni samo registrovanim članovima, zatražite pomoć i savete od stručnjaka i pokrećete inicijative za bolje obrazovanje u svom okruženju.