Za bolju saradnju roditelja i nastavnika

Loznica: Za bolju saradnju roditelja i nastavnika

Izvor: Lozničke novosti, 8.4.2016.

U okviru projekta „Obrazovanje za 5+” koji je pokrenula Fondacija za otvoreno društvo i UNICEF, u četiri grada u našoj zemlji među kojima je i Loznica, osnovani su klubovi koji će se baviti razvijanjem partnerskih odnosa između roditelja i nastavnika, odnosno pronalaženja novih načina saradnje koji mogu da se primene u školi. Projekat je namenjen prosvetnim radnicima i roditeljima koji žele da se svako dete u školi oseća prihvaćeno i bezbedno, da dete treba da ide u savremenu školu gde se poštuju njegova ličnost, mogućnosti, interesovanja, poreklo, porodica i sredina iz koje dolazi.

U tom cilju, biće organizovane četiri radionice „Razvijanja partnerskih odnosa porodice i škole” u lozničkim gradskim školama u kojima će učestvovati roditelji i nastavnici. Prva radionica održana je u sredu u OŠ „Anta Bogićević” u kojoj je učestvovalo po petnaest roditelja i nastavnika. Kako nam je rekla Gordana Marković Sakić, psiholog u ovoj školi i jedna od šest članova liderskog tima za Loznicu, 28. juna biće organizovan okrugli sto kako bi se sabrali utisci i videlo šta se sve uradilo na nivou grada u okviru partnerskih odnosa.

- Vremenom će se radionicama priključiti roditelji i nastavnici iz drugih škola da bi na kraju 28. juna osnovali „Klub partnerskih odnosa roditelja i nastavnika” na nivou celog grada a iduće godine bismo probali da se bavimo različitim temama kao što su inkluzija, bezbednost, darovitost – rekla je Marković Sakić.

Program „Partnerski za obrazovanje” ima za cilj osnaživanje prosvetnih radnika i roditelja, da razviju partnerstvo i ojačaju svoj uticaj na školskom, opštinskom i nacionalnom nivou. Kako je najavljeno, planirano je formiranje Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika a krajnji cilj projekta je da svako u sistemu obrazovanja treba da bude odgovoran za svoj rad.Pomozite nam da zajedničkim snagama iniciramo promene u obrazovanju i rešavamo probleme.

REGISTRUJTE SE »

Registracija je besplatna i jednostavna. Postupak traje samo nekoliko sekundi.

Ona vam omogućava da učestvujete u diskusijama na forumu, pristupite materijalima i sadržajima koji su dostupni samo registrovanim članovima, zatražite pomoć i savete od stručnjaka i pokrećete inicijative za bolje obrazovanje u svom okruženju.