NARNS partner IT karavana

NARNS partner IT karavana

U Beogradu je danas počeo treći po redu IT karavan.

Početak ove kampanje najavile su pomoćnica ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković i državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije Tatjana Matić.

Vesna Nedeljković rekla je da ovakve kampanje daju rezultate, jer deca najbolje uče na očiglednim primerima. 

Ovo je sjajan način da deca na njima prihvatljiv način razumeju koje ih sve opasnosti vrebaju i koliko moraju biti oprezni dok surfuju internetom, kazala je Nedeljković.

Ona je ocenila da se koncept učenja drastično menja i da se mora obezbediti da deca budu sigurna u digitalnom svetu i najavila da će učenici od septembra na telefonima i računarima imati priliku i da uče sa digitalnih udžbenika.

Ona je kazala da je Ministarstvo prosvete u prethodne tri godine bilo partner u ovom projektu i izrazila zadovoljstvo što se ove godine kampanji priključila i Nacionalna asocijacija nastavnika i roditelja.

Državni sekretar Ministarstva trgovine Tatjana Matić kazala je da cilj kampanje nije da se deci drže predavanja.

Želimo da zajedno sa vama i mi saznajemo neke nove stvari o savremenim tehnologijama, ali da budemo oprezni i da naučimo kako da ih bezbedno koristimo. Na tom putu mi smo partneri, navela je ona.

Predstavnik kompanije Majkrosoft Ivan Živković istakao je da će ta kompanija nastaviti da podržava ovakve inicijative.

Partneri Ministarstva trgovine su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanija Majkrosoft, a ove godine pridružili su se i Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije i Fondacija Petlja.

Program karavana čine edukativna predstava o bezbednosti dece na internetu i radionice za učenike i roditelje.

Osim Beograda, IT karavan će do 27. marta obići i Novi Sad, Suboticu, Niš i Novi Pazar. U prethodne dve godine IT karavan je sproveden u ukupno 28 gradova, za više od 10.500 đaka iz 32 škole u Srbiji.Pomozite nam da zajedničkim snagama iniciramo promene u obrazovanju i rešavamo probleme.

REGISTRUJTE SE »

Registracija je besplatna i jednostavna. Postupak traje samo nekoliko sekundi.

Ona vam omogućava da učestvujete u diskusijama na forumu, pristupite materijalima i sadržajima koji su dostupni samo registrovanim članovima, zatražite pomoć i savete od stručnjaka i pokrećete inicijative za bolje obrazovanje u svom okruženju.