U?estvujte u me?unarodnoj konferenciji „Zajedno polazimo u prvi razred!”

Učestvujte u međunarodnoj konferenciji „Zajedno polazimo u prvi razred!”

Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije – NARNS vas poziva na međunarodnu konferenciju „Zajedno polazimo u prvi razred! Društveno uključivanje, uloge i saradnja – domaća i strana iskustva”, koja će se održati 20. oktobra 2018. u beogradskom hotelu M, sa početkom u 11 časova.

Konferencija je organizovana u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Fondacijom za otvoreno društvo Srbija, a uz podršku UNICEF kancelarije u Srbiji i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.

Cilj konferencije je da osvetli ulogu saradničkog odnosa kako porodice i obrazovnih institucija, tako i predškolskih ustanova i škola u pružanju podrške detetu u zahtevnom procesu prilagođavanja na školu. Poseban akcenat je stavljen na značaj roditeljskog uključivanja u obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i dece iz osetljivih grupa.

Konferencija će okupiti predstavnike ministarstva, obrazovnih institucija, ekspertskih organizacija, udruženja roditelja i nastavnika, strukovnih udruženja, kao i predstavnike gradskih klubova roditelja, vaspitača i nastavnika koji će imati priliku da, kroz razmenu različitih perspektiva i iskustava na ovom polju, razumeju faktore od kojih zavisi uspešna tranzicija dece iz predškolskih ustanova u osnovne škole. Pored govornika iz naše zemlje, na konferenciji ćemo imati prilike da čujemo institucionalna iskustva i primere dobre prakse iz Engleske, Gruzije i Bosne i Hercegovine.

Konferencija će biti održana na srpskom jeziku, uz simultani prevod na engleski jezik. Za učesnice i učesnike iz unutrašnjosti biće pokriveni troškovi puta.

Molimo Vas da Vašu prijavu popunite i pošaljete na e-mail adresu narnsoffice@gmail.com, najkasnije do utorka 16. oktobra 2018. godine.

Preuzmite prijavni formular (docx, 0,1 MB)

Preuzmite agendu konferencije (pdf, 0,3 MB)Pomozite nam da zajedničkim snagama iniciramo promene u obrazovanju i rešavamo probleme.

REGISTRUJTE SE »

Registracija je besplatna i jednostavna. Postupak traje samo nekoliko sekundi.

Ona vam omogućava da učestvujete u diskusijama na forumu, pristupite materijalima i sadržajima koji su dostupni samo registrovanim članovima, zatražite pomoć i savete od stručnjaka i pokrećete inicijative za bolje obrazovanje u svom okruženju.