Kompetentni nastavnici

Kompetentni nastavnici

Danas se više ne dovodi u pitanje značaj uloge nastavnika i njihov uticaj na kvalitet obrazovnog procesa i ishod obrazovanja. Brojna istraživanja su pokazala da su nastavnici ključni faktor od koga zavisi kvalitet obrazovno-vaspitnog procesa i uspeh i motivacija učenika. Takodje, i da kvalitet obrazovnog sistema zavisi od kvaliteta nastavnika koji u njemu rade.

[ Pročitaj više ]

Schools for 21st-Century Learners

Ova publikacija, autora Andreasa Šlajhera, opisuje tri krajnje relevantne teme: efikasno vođenje škole, profesionalno (samo)pouzdanje nastavnika i inovativno kreiranje sredine za učenje u XXI veku.

[ Pročitaj više ]

Nastavnička profesija za 21. vek

Cilj ove publikacije jeste da pomogne u premošćivanju jaza koji postoji između politike i prakse obrazovanja nastavnika/ca. Ona se može koristiti kao smernica za izradu nacionalnih okvira nastavničkih kvalifikacija, koji uključuju znanje, kvalitet, vrednosti, uvažavanje ljudskih prava i socijalne pravde, što sve nastavnici/e treba da imaju ako se od njih očekuje da to prenesu svojim učenicima/ama i tako ih pripreme za život u 21. veku.

[ Pročitaj više ]


Pomozite nam da zajedničkim snagama iniciramo promene u obrazovanju i rešavamo probleme.

REGISTRUJTE SE »

Registracija je besplatna i jednostavna. Postupak traje samo nekoliko sekundi.

Ona vam omogućava da učestvujete u diskusijama na forumu, pristupite materijalima i sadržajima koji su dostupni samo registrovanim članovima, zatražite pomoć i savete od stručnjaka i pokrećete inicijative za bolje obrazovanje u svom okruženju.