Vodič kroz savet roditelja

Vodič kroz savet roditelja

Izdavač: Užički centar za prava deteta, 2009.
Autori: Jelena Žunić-Cicvarić i Radovan Cicvarić

Dobra saradnja saveta roditelja, škole i nastavnika pomaže deci, kao i nastavnicima i roditeljima, u njihovim nastojanjima da podržavaju razvoj mladih. Savet roditelja je model organizovanja i delovanja roditelja čija deca pohađaju školu, koji pomaže uspostavljanju uspešne i sadržajne saradnje roditelja i škole i izgrađivanja njihovog međusobnog uvažavanja i poverenja.

Brošura Vodič kroz savet roditelja prvenstveno je namenjena roditeljima, ali i nastavnicima. Nastala je kao deo projekta Osnaživanje saveta roditelja, koji je realizovao Užički centar za prava deteta, uz podršku Evropske unije – Delegacije Evropske komisije u Srbiji.

Cilj brošure je da doprinese:

  • ojačavanju kapaciteta saveta roditelja za preuzimanje aktivne uloge i odgovornosti u okviru osnovnih škola; 
  • izgradnji i jačanju partnerske saradnje između roditelja i škola; 
  • povećanju učešća roditelja u razvoju i unapređenju obrazovnog sistema – razvoju partnerskih, participativnih metodologija.

Preuzmite brošuru Vodič kroz savet roditelja (pdf, 1,5 MB)Pomozite nam da zajedničkim snagama iniciramo promene u obrazovanju i rešavamo probleme.

REGISTRUJTE SE »

Registracija je besplatna i jednostavna. Postupak traje samo nekoliko sekundi.

Ona vam omogućava da učestvujete u diskusijama na forumu, pristupite materijalima i sadržajima koji su dostupni samo registrovanim članovima, zatražite pomoć i savete od stručnjaka i pokrećete inicijative za bolje obrazovanje u svom okruženju.