Održana konferencija „Podeli znanje – škole u akciji!”

Održana konferencija „Podeli znanje – škole u akciji!”

Izvor: Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja

U Beogradu, 29. januara 2018. godine, u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Centra za obrazovne politike i Unicefa održana je konferencija „Podeli znanje – škole u akciji!” za kraj prvog ciklusa projekta „Unapređivanje kvaliteta obrazovanja u Srbiji kroz unapređivanje efektivnosti sistema spoljašnjeg vrednovanje rada škola i razvoj horizontalnog učenja između škola – SHARE”.

Uvodna obraćanja imali su: Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Branislav Ranđelović, direktor Zavoda,  Jasminka Čekić Marković, direktorka Centra za obrazovne politike i Mišel Sen Lo, direktor Unicefa za Srbiju.

O značaju horizontalnog učenja i umrežavanja u obrazovanju učesnike govorile su Hana Grainger Klemson iz Evropske komisije i Leticija Antonovič iz Regionalne kancelarije Unicefa.

O dostignućima, izazovima i preporukama SHARE projekta govorili su: Tanja Ranković, rukovodilac programa obrazovanja Unicefa za Srbiju, Gordana Čaprić, zamenik direktora Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Dejan Stanković, istraživač u COP-u.

Nakon toga, usledila je diskusija sa temom „Umrežavanjem do boljeg kvaliteta obrazovnog procesa – iskustva iz SHARE projekta” i predstavljene su škole izabrane za drugi ciklus SHARE projekta.

Preuzmite:

SHARE Policy Brief (pdf, 0,7 MB)

SHARE projektni izveštaj (pdf, 3,6 MB)

SHARE projekat – Podeli iskustvo (pdf, 1,7 MB)

Laetitia Antonowicz – Nastavnici i učenje: međunarodna iskustva i prakse (pdf, 0,8 MB)

Dr Hannah Grainger Clemson – Značaj mreža i horizontalnog učenja za razvoj škola (pdf, 2,0 MB)Pomozite nam da zajedničkim snagama iniciramo promene u obrazovanju i rešavamo probleme.

REGISTRUJTE SE »

Registracija je besplatna i jednostavna. Postupak traje samo nekoliko sekundi.

Ona vam omogućava da učestvujete u diskusijama na forumu, pristupite materijalima i sadržajima koji su dostupni samo registrovanim članovima, zatražite pomoć i savete od stručnjaka i pokrećete inicijative za bolje obrazovanje u svom okruženju.