Sportski dan u Kikindi

Sportski dan u Kikindi

Učenici i učenice II, III i IV godine Tehničke škole u Kikindi, 22. i 23. aprila učestvovali su na Fruškogorskom maratonu u okviru Sportskog dana u organizaciji Gradskog kluba roditelja i nastavnika "Kika" iz Kikinde.

Akcenat ove aktivnosti bio je na boravku u prirodi i sportskim aktivnostima, ali i ojačavanju veza između nastavnika, dece i roditelja i novom načinu sarađivanja i zajedničke motivacije, što je upravo i svrha vannastavnih aktivnosti.

"Atmosfera je bila odlična", kažu iz "Kike". "Pešačenje je sprovedeno po veoma lepom vremenu u predivnom prirodnom okruženju nacionalnog parka Fruška gora", napominje Nadežda Lazić iz ovog NARNS kluba. 

Tokom šetnje na pojedinim stazama bilo je moguće obići i poznate Fruškogorske manastire i turističke znamenitosti Fruške gore, a učencima i učenicama se izuzetno dopala ova aktivnost i motivisani su da učestvuju i sledeće godine u realiziciji Sportskog dana. Prijao im je boravak u prirodi na Fruškoj gori jer su dobili priliku za druženje van učionica škole.

Aktivnost Sportski dan planirana je da se svake godine održava u okviru Tehničke škole na različite načine. U realizaciji Sportskog dana učestvovali su nastavnici i zaposleni u Tehničkoj školi, kordinatori Udruženja “Kika” zajedno sa učenicima, roditeljima i predstavnicima Sportskog saveza Kikinde.

nadežda i Jelena iz

U sklopu aktivnosti fokusiranih na podizanje kvaliteta obrazovanja u Srbiji u postkovid periodu, Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika je posebnu pažnju obratila na vannastavne aktivnosti. Pored toga što je ovaj oblik rada neophodan segment obrazovnog i vaspitnog uticaja na decu i mlade, to je dobar način za stvaranje kohezije između prosvetnih radnika, roditelja i učenika.