Uključite se u kampanju zagovaranja

Javno zagovaranje je društveni proces čija je svrha postizanje društvenih promena kroz promenu zakona, odluka usmernih ka donosiocima odluka radi ostvarivanja neke promene. Zagovarati znači govoriti u nečije ime kako bi se prevazišli zajednički i opšti društveni problemi. Društvena promena za koju se NARNS zalaže je sistemsko uvođenja procesa obrazovne tranzicije dece u predškolske ustanove i osnovne škole. 


Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije, koju čine lokalni gradski klubovi otpočela je 2020. godine pilot projekat, kampanju javnog zagovaranja za olakšavanje procesa tranzicije, odnosno prelaska dece iz predškolske ustanove u prvi razred, radi stvaranja podsticajnog okruženja za svu decu i uslova za inkluzivno obrazovanje. 


Pospešivanje saradnje predškolskih ustanova i škola vršeno je testiranjem različitih modela tranzicije prilagođenih lokalnom kontekstu u 10 gradova Srbije i predlaganjem inovativnih rešenja i niza aktivnosti za uspešnu saradnju zaposlenih u vrtićima i školama i roditelja. 


Ukoliko i vi želite da sprovedete proces tranzicije u vrtiću ili školi u vašem mestu stanovanja, pišite nam na narnsoffice@gmail.com i dobićete podršku naših gradskih klubova. 


Uključite se u kampanju koristeći heštegove #IzVrtićaUškolu#NARNSobrazovanje.