Težina školske torbe

Otvorena diskusija

Katarina Piljanović

21. Feb 2017. @ 11:18

Nisam sigurna da li ovaj forum može da pokrene i podrži inicijativu ovakve prirode, ali moram da napišem.

Naizgled nevažna tema težine školske torbe postaje veoma važna roditeljima kada im dete krene u prvi razred, pa i pored obaveza i straha od škole, roditelji moraju da ubedjuju dete da je neophodno i da školska torba bude toliko teška. Kasnije se svi naviknu, pa težina ne predstavlja više toliki problem, ali...

Čemu tolika nebriga o detetu? Zašto da ih tovarimo kao magariće?

Da li zbog toga da bi izdavač zaradio na tri korice - udžbenika, radne sveske i nastavnih listića? 

Zar nije moguće racionalizovati udžbenike - smanjiti broj strana ALI I PODELITI UDŽBENIKE na PRVO i DRUGO polugodište, tako da na primer, radne sveske i nastavni listići budu jedna knjiga podeljena u dva polugodišta?

Zašto niko ne razmišlja o tome?

Izdavači su u potrazi za zaradom, pa dobijamo i CDove za muzičko koji su sve ali ne neophodni u učenju muzike. Dobijamo nastavne listove koji se otvore samo nekoliko puta u toku godine, a ponegde je i Školarka obavezna i pored tolikog šarenog nastavnog materjala.

Ne razumem. Moje dete je išto u prvi i drugi razred u Americi. Tamo nastavni materijal ni izbliza nije bio tako šaren kao kod nas, ali je bio besplatan. (Škola je medju najboljima u državi Vašington) A pored toga školske torbe su bile višestruko lakše nego kod nas.

Pozdrav,

Katarina

Prijavite se kako biste učestvovali u diskusiji.
Još uvek nemate nalog? Registrujte se.Pomozite nam da zajedničkim snagama iniciramo promene u obrazovanju i rešavamo probleme.

REGISTRUJTE SE »

Registracija je besplatna i jednostavna. Postupak traje samo nekoliko sekundi.

Ona vam omogućava da učestvujete u diskusijama na forumu, pristupite materijalima i sadržajima koji su dostupni samo registrovanim članovima, zatražite pomoć i savete od stručnjaka i pokrećete inicijative za bolje obrazovanje u svom okruženju.