Završen konkurs „Obrazovanje za 5+”, pristiglo preko 600 prijava

Završen je proces selekcije za konkurs „Obrazovanje za 5+“, u okviru koga je pristiglo preko 600 prijava iz cele Srbije. 

Izabrani gradovi, u kojima će biti osnovano 10 klubova parnerstva za obrazovanje širom Srbije i udruživanja prosvetnih radnika i roditelja na unapređenju kvaliteta, funkcionalnosti i pravednosti obrazovanja, su: Beograd, Novi Sad, Subotica, Čačak, Niš, Kraljevo, Požarevac, Leskovac, Novi Pazar i Loznica.

Proces selekcije sastojao se iz sledećih koraka:

  1. uži krug selekcije za intervjue za gradove iz kojih je pristigao najveći broj uspešnih prijava;
  2. razgovor uživo (sa kandidatima iz Beograda) i putem skajpa sa kandidatima iz preliminarno izabranih gradova iz ostalih delova Srbije koji su održani od 25. januara do 25. februara. Gradovi su birani na osnovu broja prijava (kvalitet, zastupljenost i roditelja i nastavnika, geografska rasprostranjenost);
  3. dodatna selekcija nakon razgovora, ukoliko izabran grad u prvom krugu nije dao dovoljan broj nastavnika i roditelja (ukupno 5) za formiranje kluba, otvarali su se drugi gradovi iz regiona koji su bili manje zastupljeni.

Pridružite nam se

Već sada imate priliku da se priključite proširenom sastavu i da učestvujete u aktivnostima, ukoliko je Klub osnovan u Vašem gradu.

Popunite formular za organizacije i pojedince, ili nam prosledite svoje kontakt podatke (e-mail adresu i broj telefona) na e-mail jselmanovic@fosserbia.org.

Zahvaljujemo svima na iskazanoj želji za promenama i volji da se u njima aktivno učestvuje.Pomozite nam da zajedničkim snagama iniciramo promene u obrazovanju i rešavamo probleme.

REGISTRUJTE SE »

Registracija je besplatna i jednostavna. Postupak traje samo nekoliko sekundi.

Ona vam omogućava da učestvujete u diskusijama na forumu, pristupite materijalima i sadržajima koji su dostupni samo registrovanim članovima, zatražite pomoć i savete od stručnjaka i pokrećete inicijative za bolje obrazovanje u svom okruženju.