Održana međunarodna konferencija „Zajedno polazimo u prvi razred!”

Održana međunarodna konferencija „Zajedno polazimo u prvi razred!”

Pod nazivom „Zajedno polazimo u prvi razred!” u Beogradu je održana prva međunarodna konferencija Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije – NARNS.

Centralna tema, o kojoj su govorile i gošće iz Velike Britanije i Gruzije, bila je kako institucije i kako roditelji mogu pružiti podršku detetu u procesu prilagođavanja na školu, kao i uključivanje roditelja u obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i dece iz osetljivih grupa. 

Više od 100 učesnika pratilo je program tokom koga su panelisti iznosili svoja iskustva o inkluziji, podsticanju partnerstva između roditelja i škole, osnaživanju uloge roditelja u obrazovnom procesu dece i uspostavljanju modela bolje i konstruktivnije saradnje tokom tranzicije dece iz predškolskih ustanova u osnovne škole. 

Konferencija je okupila predstavnike ministarstva prosvete, obrazovnih institucija, ekspertskih organizacija, kao i udruženja roditelja i nastavnika i klubova roditelja i vaspitača. 

Prva NARNS konferencija realizovana je u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Fondacijom za otvoreno društvo Srbija, a uz podršku UNICEF kancelarije u Srbiji i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva. Pomozite nam da zajedničkim snagama iniciramo promene u obrazovanju i rešavamo probleme.

REGISTRUJTE SE »

Registracija je besplatna i jednostavna. Postupak traje samo nekoliko sekundi.

Ona vam omogućava da učestvujete u diskusijama na forumu, pristupite materijalima i sadržajima koji su dostupni samo registrovanim članovima, zatražite pomoć i savete od stručnjaka i pokrećete inicijative za bolje obrazovanje u svom okruženju.