Teachers’ Standards in United Kingdom

Teachers’ Standards in United Kingdom

Izdavač: Department for Education (United Kingdom), 2011.

Ovaj kratki dokument, koji je stao na samo jednu stranicu, je zanimljiv jer na vrlo jednostavan i pristupačan način informiše čitaoca o tome šta se, u pogledu stručnih kompetencija, očekuje od nastavnika u Velikoj Britaniji. 

To je veliki i složen obrazovni sistem koji je već dugi niz godina u procesu stalnog usavršavanja i traganja za efikasnim rešenjima koja garantuju dobre rezultate. Takođe, to je zemlja koja veoma drži do kvaliteta svog obrazovanja i u kojoj su pitanja, problemi i dileme obrazovne politike česta tema rasprava, ne samo stručnoj, već i u široj javnosti.

Ukoliko ste zainteresovani, na stranici www.gov.uk/government/publications/teachers-standards možete da steknete uvid u način na koji se u toj zemlji komunicira sa nastavnicima, šta im je sve na raspolaganju i na koji su način obavešteni i pripremljeni za ono što se od njih očekuje.

Preuzmite dokument Teachers‘ Standards (pdf, 0,2 MB)Pomozite nam da zajedničkim snagama iniciramo promene u obrazovanju i rešavamo probleme.

REGISTRUJTE SE »

Registracija je besplatna i jednostavna. Postupak traje samo nekoliko sekundi.

Ona vam omogućava da učestvujete u diskusijama na forumu, pristupite materijalima i sadržajima koji su dostupni samo registrovanim članovima, zatražite pomoć i savete od stručnjaka i pokrećete inicijative za bolje obrazovanje u svom okruženju.